SlovenskyMagyarul

Kontakt

Adresa úradu:

Obec Veľké Ludince
Veľké Ludince 136
935 65 Veľké Ludince
Slovensko

Telefón: 036/773 81 21

Napísať e-mail

Hlavná stránka Materská škola
Bemutatkozik a nagyölvedi óvoda PDF Tlačiť E-mail
Pridal: Obecný úrad Veľké Ludince   
Uverejnené: štvrtok, 19 Apríl 2018

Bemutatkozik a nagyölvedi óvoda

 

A közel 1600 lakosú Nagyölved a Lévai járásban található, Lévától 30 km-re, délre. Napsütötte, dimbes-dombos utcáiban bújik meg az iskola és az óvoda. Két temploma, tájháza, karbantartott közösségi tere teszi szerethető községgé.

Az óvodánk több mint egy évtizede az iskola szomszédságában helyezkedik el, gondozott parkkal körülvéve. Itt kapott helyet a könyvtár is. Néhány évvel ezelőtt komoly felújítási munkálatok tették komfortosabbá az épületet. Ennek keretében cserélték ki a nyílászárókat és a falak hőszigetelése is megtörtént.

Óvodánk az iskolával közös igazgatású köznevelési intézmény.

Két magyar tanítási nyelvű osztály várja a gyerekeket: kicsiket a Méhecske és nagyokat a Katica. Szerencsések vagyunk, mert az emeleten hatalmas tornaterem kínálja a mozgás adta örömöt még akkor is, ha az időjárás nem teszi lehetővé a szabadtéri játékokat. Az étkező a két osztály mellett kapott helyet. Tízórait, ebédet és uzsonnát az iskolai konyha biztosítja. Kenyerünket a helyi pék süti. Hálószobáink elkülönülnek az osztályoktól. Itt már csak mesehallgatással és pihenéssel telik az idő.

Nevelési gyakorlatunk alapja a gyermekek iránti szeretet, az egymást segítő, a környezetre és a hagyományra figyelő óvodai lét. A játékos tapasztalatszerzést a természethez és a hagyományokhoz igazítjuk. Fontos a kapcsolataink ápolása az iskolával, a faluval és nem utolsó sorban a szülőkkel. Évente több programban veszünk részt az alsó tagozatos iskolásokkal, rendszeres fellépők vagyunk a Nagyölvedi Falunapokon, a szülőket pedig bevonjuk óvodai ünnepeinkbe, foglalkozásainkba. Az évek során kialakult hagyomány szerint minden évben megrendezzük az őszi Tök-napot, a Mikulás napi ünnepséget, a karácsonyt, a farsangi álarcosbált, anyák napi ünnepséget, májusfa állítást és a ballagást. A tanítási év során a gyerekek találkozhatnak bohócokkal, láthatnak bábelőadást, énekelni tanulhatnak a Rozmaring Népdalkör tagjaitól. Idén a költészet napja alkalmából verset szavaltunk falunk több pontján. Megtapsoltak bennünket a boltosok, vásárlók és a községházán dolgozók is.

Ovisainkhoz szól az immár 11. éve megjelenő Oviújság.

Minden pedagógus álma tehetséges gyerekek felkészítése, patronálása. Igyekszünk minél több versenyen részt venni, legyen az rajz, ének vagy mesemodás. Erőt adott, hogy 2016-ban az Ipolyi Arnold mesemondó verseny országos döntőjében a mi kis ovisunk ezüst oklevelet nyert. Természetesen minden versenyzőnkre büszkék vagyunk, hiszen óriási lépés egy kisgyermektől az, ha másnak is megmutatja tehetségét.

A következő tanév tovább bővíti lehetőségeinket, az új iskolabusz segítségével távolabbi programok válnak elérhetővé.

Nem feledkezünk meg a pedagógusképzésről sem, idén a szlovák nyelv tanítása volt a téma, jövőre a zenetanítás kap nagyobb figyelmet.

Mindnyájan azért dolgozunk, hogy az ide járó gyerekek önmagukhoz képest fejlődjenek, vidámak és kiegyensúlyozottak legyenek, kötődjenek a meséhez, zenéhez, mindamellett felkészülten léphessenek be az iskolai élet varázslatos kapuján.

 

 

Készítette: Mácsadi Erika

 

 

http://katedra.sk/2018/04/17/bemutatkozik-a-nagyolvedi-ovoda/

 

Posledná úprava Uverejnené: štvrtok, 19 Apríl 2018
 

Dátum

Meniny

Dnes mám meniny : Leonard
Zajtra má meniny: Milica

Vyhľadávanie

Za obsah zodpovedá:
Obecný úrad Veľké Ludince
Administrátor stránky:
Webmaster


Stránkové dni

Pondelok
Utorok
Streda
Štvrtok
Piatok
8:00 - 12:00     13:00 - 16:00
8:00 - 12:00     13:00 - 16:00
8:00 - 12:00     13:00 - 17:00
nestránkový deň
8:00 - 12:00     13:00 - 15:00

Správca obsahu

          Obec Veľké Ludince
          Veľké Ludince 136
          935 65 Veľké Ludince
          tel.: 036/773 81 21
          e-mail: obec@velkeludince.sk

Náhodný obrázok

20.jpg

Aktuálne správy


Vyrobil: Forma Studio   |   Prehlásenie o prístupnosti